”Young employees” este un proiect care apare ca răspuns la nevoia acută pe care tinerii din România o au de a pune în practică noțiunile învățate în timpul studiilor și de a se integra în mediul socio-economic. Acest proiect are ca public țintă tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care urmează cursurile unei facultăți sau care deja au absolvit și sunt în căutarea unui loc de muncă sau doresc să își dezvolte propria afacere. Se va desfășura la Timișoara, pe perioada 16 octombrie 2015 – 18 octombrie 2015.

Înscrierile se fac AICI

Principalele activități ale acestui proiect vor fi:

• Ziua 1: (vineri 16:00 – 19:30) Atelier de introducere în antreprenoriat I
– Sesiunea 1 – Activități de cunoaștere
– Sesiunea 2 – Introducere în antreprenoriat
– Sesiunea 3 – Dezvoltare idei de afaceri

• Ziua 2 (sâmbătă 16:00 – 19:00): Atelier de introducere în antreprenoriat II
– Dezvoltare idei de afaceri
– Etapele înființării unei afaceri
– Surse de finanțare pentru afaceri

• Ziua 3 (duminică 16:00 – 18:00): Cafenea publică: Educație formală vs. Educație non-formală în contextul angajării tinerilor
Cafenea publică: Educație formală vs. Educație non-formală în contextul angajării tinerilor – Prin această metodă inedită de educație nonformală, tinerii vor afla în ce mod educația nonformală contribuie la formarea propriului caracter și la sporirea șanselor pentru angajare. Tinerii vor dezbate, vor veni cu argumente și contraargumente pe baza temei date, astfel aceștia dezvoltând abilități de prezentare, de persuasiune, de argumentare logică.

Impactul prevăzut în urma implementării acestui proiect, vizează aspect precum:
• În urma acestui proiect, 40 de tineri din România vor fi formați astfel încât aceștia să își poată găsi mai ușor un loc de muncă sau să își deschidă o afacere propie.
• Rezultatele proiectului pot fi cuantificate prin intermediul următorilor indicatori corelați cu obiectivele proiectului: 40 de tineri participanți la sesiunea de dezvoltarea ideii de afaceri; 40 de tineri participanți la sesiunea de înființare a unei afaceri; 40 de tineri participanți la sesiunea de familiarizare cu sursele de finanțare a unei afaceri; 40 de tineri participanți la cafeneaua publică;
• Dezvoltarea competențelor de comunicare, adaptabilitatea, capacitatea de observare critică, lucrul în echipă, rezolvarea conflictelor, negocierea, gândirea strategică, rezolvarea creativă a problemelor, proactivitatea, gândire pozitivă și altele; dezvoltarea creativității participanților la proiect, în special pentru cei care doresc să-și înființeze o afacere.

Proiectul este finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș.