ACEST ARTICOL FACE PARTE DIN EDIȚIA 2017 A PUBLICAȚIEI „ZIARUL TINERILOR TIMIȘOARA”, DIN CADRUL PROIECTULUI OMONIM.

Un tânăr student în Timișoara își propune să consolideze relațiile organizațiilor din ANOSR

Petrișor Laurențiu ȚUCĂ este student în anul IV la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Tânăr activ, ambițios și cu dorință de implicare, a aplicat, încă din primul an de studii superioare, pentru a fi voluntar în cadrul ligii studențești reprezentative facultății la care studiază. Acesta mărturisește că, odată cu implicarea sa în Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara (LSFMT), a descoperit ce semnifică, cu adevărat, mișcarea studențească și dorința de a lupta pentru drepturile colegilor săi. Pasionat de reprezentare și dorind să ajute la evoluția ligii, drumul lui Petrișor a fost unul ascendent. Astfel, a trecut rapid de la membru activ la statutul de coordonator al departamentului de PR&IT, încercând constant să fie cât mai aproape de colegii săi și promovând către aceștia toate activitățile și proiectele ligii, totodată fiind și o voce pentru aceștia.

Petrișor și-a dorit să se implice și mai mult în reprezentarea studenților din facultatea sa, motiv pentru care a făcut demersuri în acest sens, devenind student senator al facultății și student expert evaluator al Agenția Română de Asigurarea a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Însă, cel mai mare impact pentru studenții din Facultatea de Mecanică din UPT l-a avut atunci când a devenit președinte al ligii în mandatul 2016-2017. În această perioadă, el a avut ca scop principal asigurarea calității actului de reprezentare al studenților din facultatea sa, respectarea drepturilor acestora, dar și bunul demers al organizației, evoluția acesteia, precum și instruirea calitativă a membrilor acesteia.

Pe parcursul mandatului său de președinte, Petrișor a investit considerabil și în implicarea LSFMT în Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), unde organizația este membru fondator, acțiuni ce l-am apropiat de federație. Astfel, acesta și-a dorit să se implice și mai mult în mișcarea studențească, de data aceasta la nivel național, luptând pentru drepturile studenților din toată țara. Petrișor și-a depus candidatura pentru funcția de Vicepreședinte Relații Interne, iar la Adunarea Generală din cadrul Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR) din perioada 9-17 august de la Cluj-Napoca, acesta a ocupat această postură prin unanimitate la procedura de vot.

În calitate de Vicepreședinte Relații Interne ANOSR, Petrișor își propune să consolideze constant relațiile organizațiilor din centrele universitare, să încurajeze schimbul de bune practici și ajutorul reciproc dintre acestea și să le ofere susținerea și consultanță permanentă în toate solicitările primite și nu numai. Totodată, el își propune consolidarea echipei pe care o coordonează, comisia pentru dezvoltare regională, dar și să identifice noi organizații pe care le-ar putea introduce în structura federației.

Noi îi urăm mult succes lui Petrișor în toate demersurile propuse și suntem mândri că Timișoara are tineri ambițioși, care își doresc să aducă schimbări la nivel național.

 

by Radu Nagy & Alexandra Cîrlan

 

This project supports