Acest articol face parte din ediția 2017 a publicației „Ziarul Tinerilor TIMIȘOARA”, din cadrul proiectului omonim.

 

Antibullying Ambasadors

Hai în echipa noastră!

Asociația YOUHub Association, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), au de gând să te implice într-unul dintre cele mai mari proiecte de advocacy din vestul țării.

Proiectul este gândit  pentru voi, tinerii județului Timiș, elevi sau studenți care vreți să vă implicați în campania județeană AntiBullying Ambassadors.

Ok, acum să îți spunem ce ne dorim să facem. Ne dorim să prevenim și să combatem fenomenul de bullying (comportamentul agresiv, hărțuirea și/sau umilirea în școală) în județul Timiș.

De ce? Am decis să intervenim deoarece potrivit unui studiu realizat de organizația Salvați Copii România, 73% dintre copii au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar, 58% au asistat la astfel de situații de hărțuire și umilire în propria clasă, 46% în grupul de prieteni, iar 69% în mediul online.

Ne propunem ca prin crearea rețelei de Tineret AntiBullying Ambasadors  să lucram și să pregătim  elevii / lucrătorii de tineret în susținerea de activități, cursuri și/sau seminarii concepute pentru prevenirea violenței în școală și a comportamentului de Bullying.

Ce vom face?

Vom forma (pregăti) un numar de 35 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-20 ani  în vederea implicării acestora ca ambasadori  în reteaua județeană Antibullying Ambasadors în comunitatea din care provin respectiv Timișoara, Sanicolau Mare, Comuna Checea, Comuna Săcălaz, Oraș Jimbolia.

Cursul de formare se va desfășura în Timișoara în incinta Fundației Județene de Tineret Timiș, partener principal în proiect, în perioada 13-15 octombrie 2017. După cursul de formare, urmează partea cea mai importantă din proiect, intervenția la nivel de școală și comunitate.

Noi vom asigura toate materialele educaționale, te vom învăța cum să susți o prezentare în public, cum să realizezi activități faine prin educație non-formală (altfel decât la școală), cum să implici colegii din școala ta în campania noastră, vei învăța cum poți să raportezi comportamentele agresive din școala ta sau a prietenilor tăi și multe alte lucruri care te vor ajuta să fii un ambasador Antibullying de succes.

Îți mai spunem și că proiectul Antibullying Ambassadors a câștigat o finanțare din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș în cadrul concursului local de proiecte de și pentru tineret și studențești 2017.

Ne găsești pe facebook : Youhub Association Romania

Pe web: www.youhub-association.org și pe e-mail antibullying@youhub-association.org

by Andreas NOVACOVICI

 

 

This project supports